Български хокей на лед

  [BG]   EN   RU  

 
Рейтинг: 3.00
(1630)
Начало
История
Правила
Новини
Национален отбор
Клубове
Първенство
Класиране
Форум
Галерия
Видео
Тренировки
Връзки
Календар
За контакти
Линкове



Новини / Първенство и клубове

Вземи в gLOG
09 Декември 09, 17:35 / Автор: lureno19
"Славия" надделя с 6:2 над ЦСКА и на практика си осигури титлата
Втората третина се оказа решаваща за крайния изход на мача, защитниците се проявиха на висота

"Славия" спечели с 6:2 срещу ЦСКА и на практика си осигури 3-та поредна и общо 19-та титла

 "Левски" - ЦСКА 2:9

Хокеистите на "Славия" спечелиха възловия мач срещу прекия си конкурент за първото място ЦСКА с 6:2 (0:0, 5:1, 1:1) в Зимния дворец. Двубоят се игра късно снощи и бе последен за двата отбора от втория кръг на шампионата.

Победата за "белите вълци" не дойде лесно. Двата отбора изиграха вълнуваща първа третина, в която на висота се оказаха защитните формации, които не допуснаха голове. Кулминацията в тази първа част бе отсъдената дузпа за "червените", която Кирил Ходулов не успя да реализира. През втората третина шампионите вдигнаха оборотите и само в рамките на 2 минути вкараха три гола във вратата на Ивайло Асенов. Резултатът бе открит от Росен Христов, а след него Цветан Цветанов и Мартин Бояджиев реализираха нови голове за "Славия". До края на втората третина за "белите" се разписаха още Джефри Хъглънд и Георги Младенов. За ЦСКА точен бе Андрей Вачков в 29-ата минута. В последната третина двата отбора си отбелязаха по един гол. Първо Росен Асенов (№11) от "Славия" покачи на 6:1 в 43-ата минута, а в 45-ата Красимир Монов намали на 2:6 с асистенцията на Доменико Евтимов.

Срещата бе посетена от гласовита агитка на ЦСКА, която не спря да подкрепя отбора си през целия мач, въпреки негативния резултат. Успехът на практика има стойност на нова титла, тъй като "белите вълци" нямат нито една загуба досега, а до края на шампионата остава само един кръг. В него "Славия" трябва да изиграе отново три мача, които едва ли ще загуби.

Последната среща за годината ще бъде в четвъртък, 10 октомври, отново в Зимния дворец в Студентски град. От 20:40 ч. на леда един срещу друг ще излязат отборите на "Левски" и "Айсберг" в спор за третото място.


 

                                                                           Източници: www.kunki.org, www.slaviasofia.com


Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1043