Български хокей на лед

  [BG]   EN   RU  

 
Рейтинг: 3.00
(1630)
Начало
История
Правила
Новини
Национален отбор
Клубове
Първенство
Класиране
Форум
Галерия
Видео
Тренировки
Връзки
Календар
За контакти
Линкове



Новини / Национали

Вземи в gLOG
05 Април 08, 14:35 / Автор: maximov
Националният отбор по хокей замина днес за световното в Румъния
Българският национален отбор по хокей отпътува днес рано сутринта за румънския град Миркуря Чук, където ще се проведе Световното първенство във Втора дивизия, Група "А"
Националите ни по хокей заминаха за световното в Румъния
 

Хокейни национали

Националният отбор на България по хокей за мъже отпътува днес с автобус за румънския град Миркуря Чук, където в понеделник стартира Световното първенство във Втора дивизия, Група "А".
Шампионатът ще продължи до неделя. България е заедно с отборите на Белгия, Ирландия, Сърбия, Израел и Румъния. В първата си среща в понеделник България среща Белгия от 17:00 часа. Националният отбор на България е съставен изцяло от състезателите на тима на "Славия". Старши треньор е Георги Миланов, а негов помощник е Роман Моргунов. Изненадващ е фактът, че всички повикани хокеисти от "Левски" и от "Академика" отказаха да се явят на подготвителния лагер и да участват на Световното първенство. В този си вид нашият отбор е недостатъчно боеспособен и шансовете му за добро представяне са минимални.
"Много съм разочарован от неявяването на повиканите от мен състезатели от шампиона "Академика" и от "Левски". Принуден съм при това положение да заминем с минималния брой разрешени състезатели за участие в първенството, който е 15 души. Според мен подготовката на отбора премина добре, но липсата на официални игрови минути е нещо, което не може да бъде компенсирано чрез тренировки. Въпреки това целта пред отбора е запазване на мястото в съответната дивизия. За да бъде постигната тази цел трябва да спечелим минимум една победа или да се класираме предпоследни. Надявам се да успеем да спечелим срещу Ирландия, който е от нашата черга и така да постигнем целта. Останалите ни противници са по-силни от нас и не е реалистично да храним някакви надежди за успех", каза Георги Миланов.
Миланов добави, че възлага огромни надежди за добро представяне на вратаря на отбора - ветерана Константин Михайлов, който е с огромен международен опит и е играл в много европейски отбори и може да помогне на нашия тим. Състезателите от тима на Славия не са имали официален мач от близо една година. При евентуално запазване на мястото на нашия отбор във Втора дивизия ще имаме право да кандидатстваме за домакинство на Световното първенство в същата дивизия догодина. Едно евентуално бъдещо домакинство на България ще помогне за развитие на хокея у нас, основно заради приходите от Международната федерация по хокей на лед.

Хокеен национал

Програма на първенството:
7 април: Белгия - България от 17:00 часа
8 април: България - Ирландия от 13:30 часа
10 април: Румъния - България от 20:30 часа
11 април: България - Израел от 17:00 часа
13 април: Сърбия - България от 13:30 часа 

 
Източник: www.sport1.bg
 

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.0394