Български хокей на лед

  [BG]   EN   RU  

 
Рейтинг: 3.00
(1630)
Начало
История
Правила
Новини
Национален отбор
Клубове
Първенство
Класиране
Форум
Галерия
Видео
Тренировки
Връзки
Календар
За контакти
Линкове



Новини / Национали

Вземи в gLOG
08 Април 08, 10:07 / Автор: maximov
България започна със загуба участието си на световното първенство
Загубихме в първия си мач на световното от Белгия с 1:8
България загуби от Белгия с 1:8 в първия си мач от световното първенство


 
България - Белгия - фото1

Мъжкият национален отбор загуби първия си мач от световното първенство по хокей на лед - Втора дивизия, група "А", което започна вчера в румънския град Миркуря Чук. Нашите отстъпиха на Белгия с 1:8 (0:4, 1:1, 0:3). Белгийците, които са претенденти за първото място, поведоха с 4:0 още през първата третина с голове на Венсан Морган на два пъти, Сами Липсонен и Дон Геертс.
Втората третина завърши при равенство, а почетното попадение за националите ни бе дело на Петър Хаджитонев, който записа името си сред голмайсторите в 36-ата минута при числено превъзходство за България, след асистенция на Василий Василев. Малко преди това пети гол за "черните" в този мач белгийци отбеляза Свен ван Бурен.
Бен Веркамен, Венсан Морган с трети гол и Мич Морган пък оформиха крайния резултат на 8:1 през последната част от срещата. Днес българските хокеисти се изправят срещу отбора на Ирландия, който вчера загуби с 1:13 от Сърбия. В другият мач от групата Израел загуби от домакините от Румъния с 0:13. До края на първенството България ще играе още срещу Румъния, Израел и Сърбия.
 



                                                                                      Източници: www.kunki.org, topsport.bg


Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1419