Български хокей на лед

  [BG]   EN   RU  

 
Рейтинг: 3.00
(1630)
Начало
История
Правила
Новини
Национален отбор
Клубове
Първенство
Класиране
Форум
Галерия
Видео
Тренировки
Връзки
Календар
За контакти
Линкове



Новини / Национали

Вземи в gLOG
08 Април 08, 20:45 / Автор: maximov
Победа за България на световното по хокей на лед
България победи Ирландия със 7:4 в най-важния си мач на световното първенство

Българският национален отбор стигна до победата над Ирландия в най-важния си мач на световното първенство

 

България - трима национали


Националният отбор на България по хокей на лед спечели първи точки на световното първенство за четвърта дивизия в румънската столица Букурещ, след като се наложи със 7:4 над Ирландия.
Още в първите две минути на срещата Гарет Макнийл и Марк Морисън получиха наказания за удар с лакът и задържане, което остави петима български хокеисти срещу трима ирландски на леда.
Това улесни Алексей Йотов, който отбеляза първия гол в срещата след 2:23 минути игра. За 2:0 точен бе отново Алексей Йотов в 8-та минута, но в самия край на първата третина отбелязалият два гола български национал получи наказание, а при смяната на играчи съдията отсъди ново нарушение за голяма бройка хокеисти в бяло на леда.
Така ирландците останаха с двама играчи повече, което помогна на Марк Морисън да намали на 1:2 в 19-та минута. Още в началото на втората част Симон Симеонов покачи на 3:1 за България в 22-та минута, но в 25-та Морисън вкара втори гол за Ирландия при числено предимство за нашите съперници. До средата на третата част ирландците отбелязаха два гола отново чрез Морисън и Адам Макаул срещу само един за България, дело на Борислав Благоев в 44-та - 4:3.
Островитяните стигнаха до ново равенство в 46-та минута с човек повече, но българите не се предадоха и Алексей Йотов с трети гол и Роман Моргунов с два, донесоха категоричната победа на България със 7:4.
На вратата на България 25 шайби спаси Кирил Въжаров, а с три гола и една асистенция в герой на мача се превърна играчът на "Витяз" (Чехов) Алексей Йотов. На 10-и април българските национали излизат срещу фаворита и домакин на турнира Румъния.
 
 
Източници: www.kunki.org, www.sport1.bg

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

5.7746