Български хокей на лед

  [BG]   EN   RU  

 
Рейтинг: 3.00
(1630)
Начало
История
Правила
Новини
Национален отбор
Клубове
Първенство
Класиране
Форум
Галерия
Видео
Тренировки
Връзки
Календар
За контакти
Линкове



Новини / Национали

Вземи в gLOG
31 Май 08, 18:27 / Автор: lureno19
София ще е домакин на световното през 2009 г.
Приемаме световно по хокей на лед за мъже през 2009 г.

София ще е домакин на световното първенство по хокей на лед във Втора дивизия през април 2009 г.


Международната хокейна федерация обяви календара за първенствата през следващата година. Най-значимите събития за България са домакинството за мъже и първо участие на женски национален отбор на световно първенство! При мъжете надпреварата трябва да се състои в София в периода 6-12 април. Участници в група "Б" на потока от втора дивизия освен нашите са Белгия, Южна Корея, Испания, Мексико и ЮАР. Победителят ще се качи в горната група, последният изпада. На пръв поглед прави впечатление, че групата е изключително приемлива. Липсва ярко изразен фаворит за първото място, какъвто бе Румъния през тази година. Националният отбор ще участва и в олимпийска квалификация през септември. Съперници са Мексико, Турция и Испания.

Второто много важно събитие е първото световно първенство за жени, в което ще участва и български отбор. Първенството е в рамките на пета дивизия и ще се състои в Гданск (Полша) с участието на домакините, Испания и Ейре. Датите на мачовете все още не са обявени.

Юношите до 18 години ще играят на световното първенство в трета дивизия (група "Б") в ирландския град Дъндок от 9 до 14 март през следващата година. Съперници на нашите ще бъдат отборите на домакините от Ейре, Израел, Исландия и Турция.

Младежкият национален отбор до 20 г. е в група с отборите на Исландия, Китай, Турция и КНДР. Все още не е определен домакин на това световно първенство в трета дивизия.

Най-силните хокейни сили на света този път ще мерят сили на швейцарска земя - световното в елитната дивизия при мъжете ще започне на 24 април и ще продължи до 10 май.

                                                                               Източници: www.kunki.org, www.7sport.net


Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.3204