Български хокей на лед

  [BG]   EN   RU  

 
Рейтинг: 3.00
(1630)
Начало
История
Правила
Новини
Национален отбор
Клубове
Първенство
Класиране
Форум
Галерия
Видео
Тренировки
Връзки
Календар
За контакти
Линкове



Новини / Статии и публикации

Вземи в gLOG
07 Ноември 08, 15:12 / Автор: maximov
ЦСКА разработва 7-годишна програма за развитие на хокея
ЦСКА ще следва 7-годишна програма за развитие на хокея в България

ЦСКА разработва 7-годишна програма за развитие на хокея

ЦСКА - Левски 6.11.2008

Хокейният ЦСКА има намерение да следва 7-годишна програма за развитие на този спорт у нас. Изпълнителният директор на „червените” Кирил Ходулов сподели след успеха над Левски с 10:4 снощи в Зимния дворец, че в клуба не са ни информирани, че мачът ще бъде преигран или няма да е признат официално. „Ние играхме в пълен състав, докато Левски нямаха така да се каже достойни смени”, коментира Ходулов. Двубоят пък се игра при тежки условия, при липсата на очертания на леда, студ и оскъдно осветление пред над 100 зрители.

ЦСКА - Левски 6.11.2008

„Изключително трудно се поддържа един хокеен отбор у нас, всичко е на аматьорски начала, тук няма дори полупрофесионализъм. Това са момчета, които са играли до скоро или са се отказали преди 10-15 години някои от тях и са се върнали, защото идеята беше да възстановим името на ЦСКА в хокея. Основната идея е да помогне на младите момчета да се приобщят към по-големите и да разберат какво всъщност представлява мъжкият хокей на лед. Имаме във всички възрастови групи отбори. Поддръжката е изключително трудна, тъй като нямаме собствена база. Ние положихме доста усилия и продължаваме, за да намерим място, където да можем да направим пързалка, което се оказва почти непосилна задача на този етап. Правим опити да възстановим бившата пързалка на ЦСКА, която е комплекса на „Червено знаме”, но засега усилията ни не се увенчават с успех. За момента се готвим на малката пързалка на Зимния дворец, където условията са изключително тежки. Както ви казах отборът е на аматьорски начала. Два до три пъти седмично се събират някои от момчетата, защото всички работят, тъй като съответно няма финанси, с които да осигурим финанси на тези момчета. Имаме си програма, която следваме, седемгодишна програма, която ще се постараем стъпка по стъпка да изпълним. Просто няма друга база освен Зимния дворец. Ако има пързалки в повече градове или в различните квартали на София, нивото ще е коренно различно. Забелязвам, че хората имат все по-голям интерес към хокея на лед и водят децата си на пързалката, но само с две пързалки в столицата е абсолютно недостатъчно, каквото и да си говорим”, разказа Кирил Ходулов пред Гонг.

„За мен първите мерки, които могат да бъдат взети непосредствено е пързалката, която е в Зимния дворец, голямата пързалка е заледена. Защото това е основната дейност на Зимния дворец. Ако тази пързалка е заледена и условията са близки до нормалните, хората като знаят, че даден мач ще е на тази пързалка и ще имат много по-приемливи условия, ще дойдат. В момента предприемаме една схема за популяризиране на хокея и предполагам, че от другата седмица с едни табла, които ще бъдат разположени в Студентски град и афиши, които сме приготвили ще бъдат разлепени в столицата на по-възлови места, искаме хората да разберат, че този спорт съществува”, заяви още Ходулов.

                                                                                                        Източник: www.gong.bg


Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

4.6433