Български хокей на лед

  [BG]   EN   RU  

 
Рейтинг: 3.00
(1630)
Начало
История
Правила
Новини
Национален отбор
Клубове
Първенство
Класиране
Форум
Галерия
Видео
Тренировки
Връзки
Календар
За контакти
Линкове



Новини / Статии и публикации

Вземи в gLOG
15 Ноември 08, 10:21 / Автор: maximov
PowerPlay Manager - Онлайн хокей мениджърска игра
PowerPlay Manager е първата за България онлайн хокей мениджърска игра

PowerPlay Manager - Онлайн хокей мениджърска игра

PowerPlay Manager

Един интересен проект беше представен в началото на 2007 година – спортен онлайн мениджър, наречен PowerPlay Manager. Създателите на PowerPlay Manager искаха да стартират хокея като първи спорт, така че проектът беше следен в развитието си предимно от хокейни фенове от самото му начало. Ние добре следвахме развитието на проекта и когато сега PowerPlay Manager ще стартира бихме искали да ви представим накратко преглед на развитието на проекта, както и на бъдещето му.

Първо – на потребителите им беше позволено да си направят акаунти и така те имаха възможността да следят развитието на проекта посредством новините за развитието, които бяха публикувани периодично от основателите на проекта. Трябва да се спомене, че и някои от регистрираните потребители намериха времето за разработката на играта за твърде дълго и често споделяха мнения във форумите.

През август Пре-Бета версията беше стартирана най-накрая. Тя беше достъпна за стотици фенове на хокея, които искаха да изпробват новата игра на всяка цена. Основната задача на Пре-Бетата беше да се изпробва дали сървърите ще устоят на наплива от потребители. Всичко изглеждаше добре и затова играта премина в Бета версия. Тя е достъпна за всички, които искат да я играят. Според основателите на PowerPlay Manager тази фаза ще продължи около 6 месеца. Нейната цел е да се оправят всички основни проблеми и да се въведат новите функции, които трябва да работят в пълната версия на играта.

Въпросът е: „Заслужаваше ли си чакането за хилядите фенове на онлайн-мениджърите?”. Мисля, че да. Първите впчатления са положителни. Графиката е много оригинална, картинките на отделните прозорци са „готини”. Разработчиците вкараха малко куриозност, слагайки снимка на един от основателите на проекта на една от страниците на играта.

Засега може да се играят приятелски мачове и мачове за лигата (включително плейофи). Може да си определяш предварително тактика и състав за всеки един мач. Може да си строиш арена и съоръжения към нея. По отношение на човешките ресурси, новите играчи пристигат в спортната академия, а кандидатите за работа се явяват в отдел човешки ресурси и финанси. Пазара за играчи вече функционира, така че може да се наемат нови играчи и от там. Играта вече се играе добре, дори и в тази непълна версия. Така че ще бъде наистина страхотно когато се имплементират всички планирани функции в играта.

Разбира се, както всички нови неща, PowerPlay Manager също си има някои проблеми. Но основателите на проекта не са се изолирали от мненията на мениджърите, които съобщават за бъгове и дават нови идеи посредством е-мейли и форуми. Така и „обикновените” мениджъри оказват влияние в развитието на проекта.

И на последно място, но не и по-важност, е една цифра, която показва че PowerPlay Manager вече има силно общество от мениджъри. В момента повече от 10 000 мениджъри от цял свят имат свой собствен хокеен отбор в играта. Така че, ако харесваш хокея и обичаш да се съревноваваш и искаш да имаш свой собствен хокеен отбор, влез и си го вземи на www.powerplaymanager.com.


Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.1161