Български хокей на лед

  [BG]   EN   RU  

 
Рейтинг: 3.00
(1630)
Начало
История
Правила
Новини
Национален отбор
Клубове
Първенство
Класиране
Форум
Галерия
Видео
Тренировки
Връзки
Календар
За контакти
Линкове



Новини / Рефери и комисии

Вземи в gLOG
10 Януари 09, 19:48 / Автор: maximov
Четирима от ЦСКА са извадени завинаги от хокея
Дисциплинарната комисия гласува и предложение към УС на федерацията да обърне внимание и евентуално да наложи допълнително наказание на ЦСКА

Четирима от ЦСКА са извадени завинаги от хокея


Четирима хокеисти на ЦСКА бяха извадени от спорта до живот от Дисциплинарната комисия на федерацията днес заради участията им в сбиванията и побоя на съдии на дербито с "Левски" в Зимния дворец.
На Стоян Тодоров, Ивелин Тодоров, Костадин Лютов и Радослав Бонев бе наложено наказание лишаване на състезателни права завинаги. Георги Бангеев от "Левски" и Симеон Радков от ЦСКА пък са със санкция спиране на състезателни права за 3 срещи.
Дисциплинарната комисия гласува и предложение към УС на федерацията да обърне внимание и евентуално да наложи допълнително наказание на СК "ЦСКА-Хокей".
 
„Наказанията са справедливи. Има състезатели, които ходят на мачове само да се изпотят и сбият. Това няма да продължи” коментира членът на УС на федерацията Димитър Димитров.

Ето какво още каза той след заседанието на комисията:

„Имахме пълен кворум и само с една точка в дневния ред. Видяхме документите и медицинското свидетелство на съдията Микулаш Фурнаджиев за травмите нанесени по лицето му. Хокеят в България в бъдеще ще се играе само по правилник! Всеки нормален българин би взел такива решения. Протоколът ще бъде даден на УС на централата да го приеме. Мачът е завършил официално, защото след половината от мача се признава резултата и той е 8:5 за Левски. Има някои хора, които се водят като състезатели, които определено идват може би с цел да се поизпотят и да се сбият. Това няма да се допуска повече! Хокеят беше загубил позиции, но сега пак има интерес. Целта ни е да възродим това хората да идват и да гледат нашите мачове. Месец април сме домакини в Зимния дворец на Световното първенство Втора дивизия, група "А". В София ще дойдат много добри и класни отбори като Южна Корея, Испания, Мексико. Дано се представим добре. Затова трябва да играем единствено и само по хокейните правила!”


                                                                                                        Източник: www.sport1.bg


Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1217