Български хокей на лед

  [BG]   EN   RU  

 
Рейтинг: 3.00
(1630)
Начало
История
Правила
Новини
Национален отбор
Клубове
Първенство
Класиране
Форум
Галерия
Видео
Тренировки
Връзки
Календар
За контакти
Линкове



Новини / Първенство и клубове

Вземи в gLOG
14 Януари 09, 19:33 / Автор: maximov
ЦСКА победи "Спартак" с 8:4
УС НА БФХЛ утвърди наказанията на играчите на ЦСКА и "Левски"

ЦСКА победи последния в класирането "Спартак" с 8:4

Спартак - ЦСКА 3.12.2008

ЦСКА победи аутсайдера "Спартак" в мач от Държавното първенство по хокей на лед с 8:4 (1:1, 6:2, 1:1). "Армейците", отслабени от отсъствието на петима основни играчи, имаха трудности в началото, но все пак предрешиха крайния изход със силна игра през втората третина. Както е известно за ЦСКА не играха изхвърлените от хокея до живот Ивелин Тодоров, Стоян Тодоров, Радослав Бонев и Константин Лютов, както и лишеният от състезателни права за три срещи Симеон Радков. Петимата бяха санкционирани заради инциденти и побой над съдиите от дербито с "Левски" миналия четвъртък. Най-резултатен за "армейците" беше Ивайло Дилков с 2 гола, а за "Спартак" - Мило Ненов също с 2 попадения. В класирането води "Славия" с пълен актив от 8 точки, пред ЦСКА с 6, "Левски" с 4 точки и "Спартак" без спечелена точка. Утре на зимният стадион "Славия" от 19:30 ч. играят "Славия" и "Левски".

Междувременно на свое извънредно заседание Управителният съвет на Българската федерация по хокей на лед прие и утвърди взетите решения от Дисциплинарната комисия на централата за отнемане на състезателните права завинаги на четиримата хокеисти на ЦСКА. Както е известно Ивелин Тодоров, който беше играещ президент на "червените", Стоян Тодоров, Радослав Бонев и Константин Лютов бяха санкционирани до живот заради побой над съдиите Микулаш Фурнаджиев и Димитър Симов по време на дербито с "Левски" през миналата седмица. Симеон Радков от ЦСКА и Георги Бангеев от "Левски", които също участваха в инцидентите, останаха с наказания с лишаване от състезателни права за по 3 мача. Наказаните имат право да обжалват в максимално кратък срок пред Управителния съвет на федерацията, който е единственият орган, който може да преразгледа и евентуално да промени санкциите.

Статистика:

ЦСКА - "Спартак" 8-4 (1-1,6-2,1-1)
голмайстори:
за ЦСКА - Ивайло Дилков - 2, Атанас Атанасов, Красимир Монов, Лъчезар Гюмов, Антон Братанов, Андрей Вачков и Кирил Ходулов - по 1 гол
за "Спартак" - Мило Ненов - 2, Веселин Петров и Светлин Стоев - по 1 гол



                                                                                                      Източник: www.topsport.bg


Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.0818