Български хокей на лед

  [BG]   EN   RU  

 
Рейтинг: 3.00
(1630)
Начало
История
Правила
Новини
Национален отбор
Клубове
Първенство
Класиране
Форум
Галерия
Видео
Тренировки
Връзки
Календар
За контакти
Линкове



Новини / Първенство и клубове

Вземи в gLOG
15 Ноември 09, 20:22 / Автор: lureno19
Започна новия шампионат
В първите 2 мача "Славия" и ЦСКА победиха "Левски" и "Айсберг"
"Белите вълци" разгромиха "Левски", а ЦСКА се измъчи срещу "Айсберг"


   Шампионите от "Славия" взеха лесна победа на старта на първенството. "Белите" спечелиха с 14-1 (3-1,6-0,5-0) гостуването си на "Левски". Срещата бе ръководена от главен съдия Диньо Кръстев с лайнсмени Тодор Кръстев и Цвятко Танев. Двубоят се състоя в тренировъчната зала на Зимния дворец на спорта в Студентски град и бе изгледан от над 70 души, въпреки късния час.
Двата отбора направиха слаба първа третина, в която преобладаваха грешките.
Головата серия за славистите откри Мартин Миланов в 6-ата минута. Шест минути по-късно младият Кристиян Радованов покачи на 2:0 за "Славия". Минута по-късно Христо Димчев от "сините" прониза националния вратар Константин Михайлов след подаване на Цанко Тодоров и намали резултата на 1:2. В 14-ата минута Мартин Бояджиев (Чеха) направи 3:1 за "Славия".
"Белите" се разиграха във втората третина, когато Георги Младенов, Красимир Чапкънов, Мартин Миланов, Станислав Мухачов, Мартин Бояджиев и Росен Христов отбелязаха нови попадения във вратата на дебютиралия за "Левски" страж Мартин Вельов.
В 33-ата минута на срещата ветеранът на вратата на "Славия" Михайлов бе заменен от младия Никола Николов, който за 28 минути не допусна шайбата да посети мрежата зад него. Крайният резултат бе оформен в последната третина, когато Георги Младенов и Мартин Миланов вкараха по два гола във вратата на "Левски". Последното попадение зад вратаря Вельов заби Мартин Бояджиев. Куриозен бе голът на Мартин Миланов в 55-ата минута, когато от центъра той изпрати шайбата в мрежата на "сините".
 
Втората среща от първенството по хокей на лед между съставите на ЦСКА и "Айсберг", завършила при резултат 2-1 (1-0,1-1,0-0) предложи много емоции на зрителите. "Червените" поведоха с гол на Доменико Евтимов в първата част. Явор Славчев изравни в началото на втората третина, но в нейния край Лъчезар Гюмов донесе победата на ЦСКА. Вратарят на червените Ивайло Асенов бе с най-голям принос за успеха, спасявайки много опасни удари. Съставът на "Айсберг" показа, че има сили да се бори за медали през сезона.
Следващите мачове от програмата на шампионата са във вторник, 17 ноември:
ЦСКА - "Левски" (Зимен дворец на спорта, 20:40 ч.)
"Славия" - "Айсберг" (ст. "Славия", 19:30 ч.)


                                                                                                       Източник: www.kunki.org

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

6.9054