Български хокей на лед

  [BG]   EN   RU  

 
Рейтинг: 3.00
(1630)
Начало
История
Правила
Новини
Национален отбор
Клубове
Първенство
Класиране
Форум
Галерия
Видео
Тренировки
Връзки
Календар
За контакти
Линкове



Новини / Първенство и клубове

Вземи в gLOG
25 Ноември 09, 19:39 / Автор: lureno19
"Славия" спечели Купата на страната
"Белите вълци" са начело в класирането на държавното първенство с пълен актив след първия кръг
След служебна победа срещу ЦСКА отборът на "Славия" спечели Купата на България


Отборът на "Славия" спечели Купата на България по хокей на лед за мъже. По регламент първият кръг от държавния шампионат по хокей на лед важи за класиране за Купа България, а "Славия" е начeло в класирането, след като на тима бе присъдена служебна победа срещу ЦСКА заради неявяването на "армейците" за двубоя. ЦСКА бяха депозирали писмо до БФХокей на лед, че имат много болни от грип състезатели и по тази причина не могат да се явят за мача. Но от отбора не бяха приложили необходимите документи, с които да удостоверят това. Затова родната федерация им присъди служебна загуба.
   
С тази служебна победа с 5:0 отборът на "Славия" е начело в класирането на държавното първенство и автоматично печели Купата на България.
   
Последната среща от първия кръг на държавното първенство, която тази вечер трябваше да се играе, между "Айсберг" и "Левски" на пързалка "Славия", също не се състоя. Затова вероятно отново ще бъде присъдена служебна победа на "Айсберг" с 5:0. Причината мачът да не се състои е, че "Левски" не представи коректен брой състезатели на леда. Според Наредбата за провеждане на шампионата в раздел 8, точка 1 е записано, че даден отбор трябва да представи, за да започне мача, 15 полеви състезатели плюс двама вратари. Това не бе спазено от отбора на "Левски". Те нямаха втори вратар и двама по-малко полеви играчи. Дежурният делегат Йончо Йончев и главният съдия Диньо Кръстев взеха решение мача да не се играе.
   
От първия кръг на шампионата остана да се доиграе прекратената среща между ЦСКА и "Левски", която по вина на публиката и хвърлени димки в залата от феновете на "червените" преди 10 дни, беше прекратена при резултат 4:0 за ЦСКА. По решение на федерацията този мач ще се доиграе след приключване на шампионата - т.е. догодина.
   
Утре от 19:30 ч. на пързалка "Славия" ще започне вторият кръг от държавното първенство, като първата среща е между "Славия" и "Левски".
 


                                                                                                       Източник: www.sportal.bg

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.7662