Български хокей на лед

  [BG]   EN   RU  

 
Рейтинг: 3.00
(1630)
Начало
История
Правила
Новини
Национален отбор
Клубове
Първенство
Класиране
Форум
Галерия
Видео
Тренировки
Връзки
Календар
За контакти
Линкове



Новини / Първенство и клубове

Вземи в gLOG
11 Декември 09, 21:51 / Автор: lureno19
"Айсберг" победи "Левски" в спор за бронза
"Ледовете" заслужено ще зимуват на третото място, "Левски" няма спечелена точка

"Айсберг" победи "Левски" с 8:3 в спор за бронза

 

Съставът на "Айсберг", воден от Роман Моргунов, спечели с 8:3 (3:2, 1:1, 4:0) срещу "Левски" в последна среща от втория кръг на мъжкото хокейно първенство, която се игра късно снощи в Зимния дворец на спорта. Първите две третини преминаха равностойно, но в последната силите на левскарите свършиха и това се оказа решаващо за крайния изход на двубоя. Мачът бе ръководен от главен съдия Димитър Симов и лайнсмени Цвятко Танев и Лъчезар Стоянов.

Първата третина премина равностойно. Резултатът бе открит още в 1-ата минута от Георги Маждраков, който даде предимство на "сините". Хари Папазов изравни в 4-ата минута, но в 9-ата "Левски" отново дръпна в резултата след попадение на Георги Димитров. В 11-ата минута Богдан Стефанов възстанови равенството, а в 15-ата Александър Янев покачи на 3:2 за "Айсберг".

През втората част двата отбора си размениха по един гол. Първо Росен Асенов увеличи преднината на "Айсберг" след разбъркване във вратарското поле на "сините" в 36-ата минута. Една секунда преди сирената капитанът на "Левски" Георги Бангеев с плътен удар вкара трети гол за своя отбор. Успешни изяви в тази третина имаше вратарят на "ледовете" Теодор Асенов, който на няколко пъти в критични ситуации се намеси сполучливо и спаси мрежата си от гол.

В третата част надмощието на "Айсберг" бе подчертано и то донесе нови четири гола в полза на тима. Попадения на Димитър Милошев, Стефан Георгиев и два гола на Виктор Спиров оформиха крайното 8:3. В последните 40 секунди на мача "сините" имаха числено предимство от двама души на леда. Въпреки числения си превес, момчетата на треньора Николай Янков не успяха да отбележат нов гол.


 

                                                                                                     Източник: www.kunki.org


Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.7087